Среда, 08.05.2024 ····· Время: 07:09
 
Тут может быть информер
Расширенное промо видео
Тут может быть информер
Оригинал :: Субтитры :: Озвучка
Тут может быть информер
Оригинал :: Субтитры :: Озвучка
Меню сайта
 

Статистика
 

 
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Всё про всё » Omul si Societatea » Sanatate » Prelungeste-ti viata urmind urmatoare sfaturi
Prelungeste-ti viata urmind urmatoare sfaturi
corinushДата: Четверг, 23.02.2012, 03:53 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 147
Репутация: 1
Статус: Offline

Sănătatea (şi, prin urmare, longevitatea) unei persoane este 20% determinată de ereditate, alte 20% - revin condiţiilor de mediu, 50% - sunt influenţate de condiţiile şi modul de viaţă, începând de la calitatea alimentelor şi până la obiceiurile proaste şi situaţiile de stres. Şi doar 10% revine nivelului de îngrijire medicală. Acest lucru este recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Nu aşteptaţi apariţia în farmacii a medicamentelor care pot preveni îmbătrânirea: anume dvs. puteţi face mai multe decât savanţii şi medicii pentru a vă prelungi tinereţea.

Toate sfaturile enumerate mai jos, cu siguranţă, le-aţi fi putut da cunoscuţilor. Fiecărui dintre aceste sfaturi i se poate dedica un articol aparte, sau chiar pot fi descrise în câteva volume. Recitiţi-le şi încercaţi să le aplicaţi asupra propriei persoane.

Alimentaţi-vă corect
Obezitatea, inclusiv cea sub formă „ascunsă”, este cauza apariţiei multor boli. Dar nici greutatea sub normă nu este mai bună. Dacă decideţi să pierdeţi în greutate, luaţi în consideraţie faptul că medicamente eficiente pentru slăbit şi regimuri alimentare care au rezultate există, dar recomandarea acestora trebuie să fie făcută doar de un medic calificat. Iar pentru cei care nu suferă de obezitate pronunţată, dieta cea mai buna – mâncaţi tot ce doriţi (cu excepţia alimentelor contraindicate din cauza unor boli cronice). Încercaţi să consumaţi mai puţină sare, grăsimi, dulciuri, în schimb mâncaţi mai mult peşte şi alte produse ale mării, verdeţuri, fructe, legume. Persoanele sedentare cheltuiesc (şi ar trebui să consume din produsele alimentare) nu mai mult de 2000-2500 de calorii pe zi, şi totodată este necesar de a vă asigura că produsele alimentare au o componenţă completă.

Nu uitaţi de vitamine
Chiar şi dieta cea mai complexă nu este capabilă să asigure organismul dumneavoastră cu cantitatea necesară de vitamine, minerale şi microelemente, care se conţin în alimente în substanţe biologic active. Primiţi multivitamine cu microelemente în fiecare zi, indiferent de anotimp. Preparatele fabricate de diverşi producători nu diferă în compoziţie, astfel încât la alegerea lor în primul rând atrageţi atenţia indicaţiilor specifice: atleţii sau fumătorii nu ar trebui să ia vitaminele pentru femeile gravide, iar persoanelor de peste 50 de ani nu li se recomandă preparatele destinate pentru copii şi adolescenţi. Aceste vitamine nu fac rău, însă efectul benefic va fi mult mai redus. În ceea ce priveşte alegerea aditivilor alimentari nu ascultaţi spoturile publicitare, ci sfatul medicului care cunoaşte starea sănătăţii dumneavoastră.

Întărirea sistemului imunitar
Numai nu cu imunomodulatoare: acestea pot fi primite în sezonul de toamnă-iarnă pentru prevenirea şi tratamentul bolilor respiratorii acute, iar în restul timpului - doar pe bază de reţetă. Spălaţi-vă cu apă rece, primiţi duş contrast. O modalitate eficientă de a consolida sistemul imunitar este consumul regulat a produselor lactate cu bacterii bifidus: acestea vor normaliza componenţa microflorei şi, prin urmare, nu numai că îmbunătăţesc activitatea stomacului, dar, de asemenea, stimulează sistemul imunitar.

Mai multă activitate
Un mod de viaţă lipsit de activitate fizică accelerează distrugerea organismului. Dacă nu dispuneţi de timp în zilele lucrătoare, atunci antrenaţi-vă la sfârşit de săptămână, mergeţi mult pe jos (medicii deja au încetat să recomande alergarea ca un sport ideal). Apropo, la ce etaj locuiţi? Poate renunţaţi la lift? O modalitate bună de a combina utilul cu plăcutul este vizionarea televizorului, aşezat pe o bicicletă staţionară sau în picioare pe o bandă de alergare care simulează urcatul scărilor.

Lăsaţi fumatul
Dacă dvs., la fel ca Mark Twain, aţi renunţat la fumat deja de 20 de ori - încercaţi şi a douăzeci şi prima dată. Fumatul poate duce nu numai la apariţia cancerului (şi nu doar la cel pulmonar), dar, de asemenea, la bronşită cronică obstructivă, emfizem pulmonar, arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare şi alte consecinţe neplăcute. Renunţarea la fumat sau cel puţin, reducerea numărului de ţigări minimalizează probabilitatea de dezvoltare a celor mai multe dintre bolile enumerate, chiar şi în rândul fumătorilor cu o mare experienţă. Iar scuzele de genul "eu nu trag adânc" sau „fumez ţigări uşoare ", etc. nu sunt decât o înşelăciune.

Programaţi viaţa pe ore
Frecvenţa, periodicitatea - sunt proprietăţile comune ale tuturor organismelor vii. Organismul funcţionează mai uşor dacă se trezeşte, mănâncă, se culcă, etc. la aceleaşi ore.

Nu exageraţi
Beneficiul unei porţii zilnice de băutură de 1 uncie (28 grame) de alcool pur nu se pune la îndoială de nici unul din medici. Deosebit de util este vinul roşu. Dar cu cât se poate de depăşit doza acceptată de medici, hotărâţi în mod de sine stătător, şi cel mai bine dacă veţi estima norma spre partea minimă.

Vizitaţi medicul
Şi nu numai în timpul bolii acute sau cronice. Este bine cunoscut că prevenirea este mai eficientă decât vindecarea, însă totuşi avem tendinţa să ne amintim de această expresie prea târziu. Chiar dacă vă simţiţi sănătos, e util să efectuaţi un control preventiv anual (sau o dată la 2-3 ani), care necesită nu atât de mult timp şi bani, însă dacă, în cadrul unei astfel de inspecţii va fi identificată vreo inflamaţie în stare incipientă, vindecarea va fi mult mai eficientă, decât atunci când vine vorba de ambulanţă. Femeile, întotdeauna şi, la orice vârstă, o dată pe an ar trebui să consulte un ginecolog.

Efectuaţi analize
Toţi bărbaţii după 50 de ani trebuie să viziteze regulat un urolog, iar femeile după 40 – un mamolog. Aproximativ în acelaşi timp, sau chiar şi mai înainte, în special pentru persoanele predispuse la obezitate, ar trebui să se verifice periodic nivelul de zahăr din sânge. Verificarea periodică şi raportul dintre "rău" şi "bun" a nivelului de colesterol pentru bărbaţi trebuie începută după 30-40 de ani, iar la femei – odată cu începutul menopauzei.

Nu răspândiţi bolile
Nu permiteţi bolilor acute să se transforme în formă cronică - orice boală, chiar şi o simplă răceală, este necesar, după posibilităţi, de a fi lecuită până la sfârşit.

Lecuiţi dinţii
La bărbaţii mai tineri de 50 de ani, care suferă de parodontită, riscul de a muri din cauza bolilor de inima este de 3 ori mai mare decât la bărbaţii de aceeaşi vârstă cu dinţi şi gingii sănătoase. Chiar şi cariile obişnuite sunt adesea cauza multor boli, inclusiv uretrită sau miocardită. Pentru a menţine tinereţea şi sănătatea, consultaţi dentistul cel puţin o dată pe an, chiar dacă dinţii nu vă provoacă griji.

Petreceţi mai mult timp la aer liber
Lumina soarelui este cea mai bună sursă de vitamina D, necesară pentru numeroase procese din organism, de la întărirea oaselor până la sinteza hormonilor sexuali. Expunerea excesivă la lumina ultravioletă este inofensivă, în special pentru persoanele cu o predispoziţie la cancer de piele. Iar bronzul moderat îmbunătăţeşte imunitatea, inclusiv rezistenţa la cancer.

Nu opriţi durerile de cap cu pastile
Durerile de cap nu apar din senin, este necesar de a înţelege cauzele apariţiei acestora şi de a începe tratamentul. Posibil, această durere reprezintă un simptom al bolilor de gât sau a altor boli, inclusiv hipertensiune arterială, care poate eroda invizibil ani de zile sănătatea persoanei, şi apoi poate să conducă la angină pectorală, sau chiar la accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic, care, în Rusia se situează pe primul loc printre cauzele de deces. Apropo, unicul şi cel mai simplu mod pentru a detecta hipertensiunea arterială şi de a evita consecinţele sale din timp este măsurarea periodică a tensiunii.

Păstraţi nervii
Zâmbiţi! Zicala că "toate bolile vin de la nervi" nu este o glumă: jumătate din bolile umane au un caracter psihosomatic. Nu e de mirare că furia şi tristeţea sunt incluse în lista celor şapte păcate de moarte. Dacă sunteţi prea iritabil şi / sau predispus la depresie, încercaţi să vă identificaţi motivele interne, dacă este posibil eliminaţi motivele externe, primiţi calmante. Dacă toate acestea nu ajută, nu ezitaţi şi nu vă leneviţi să consultaţi un neurolog sau psihoterapeut.

Nu trăiţi "în ambalaj"
Impresii noi, efectele de scurt timp ale efortului fizic şi emoţiilor extreme, foamea, frigul şi căldura, şi alţi factori de stres activează forţele vitale ale omului şi măreşte durata vieţii sale.

Evitaţi singurătatea
O viaţă socială activă, menţinerea legăturilor cu alte persoane, de la dragoste şi prietenie până la participarea în activităţile societăţilor filatelice – toate acestea constituie un factor important ce contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii şi prelungirea vieţii. Apropo, bărbaţii căsătoriţi trăiesc mai mulţi ani decât burlacii, văduvi şi cei divorţaţi (diferenţa exactă diferă în surse diferite). În cel mai rău caz, cumpăraţi un câine sau o pisică: acestea sunt singurii prieteni, care pot fi cumpăraţi pentru bani.

Puneţi creierii în mişcare
Nu permiteţi creierului dvs. să inactiveze – încadraţi-vă în munci care necesită încordarea minţii, jucaţi în jocuri intelectuale, învăţaţi poezii sau o limbă străină, dezlegaţi integrame.

Retrageţi-vă la pensie treptat
Serviciul păstrează organismul în tonus, iar după schimbarea bruscă a modului obişnuit de viaţă şi diminuarea statutului social la mulţi pensionari provoacă apariţia depresiei în suflet, şi a bolilor - în corp. Înainte de pensionare, încercaţi să vă transferaţi la un loc de muncă mai uşor sau cu un timp redus al orelor de lucru, iar în timpul liber – bucuraţi-vă de activităţi sociale, sau căutaţi vreun hobby.

Consultaţi-vă cu un gerontologist
Şi nu aşteptaţi vârsta de pensionare. Multe metode de prevenire a îmbătrânirii şi a bolilor care o însoţesc, pot şi trebuie utilizate din timp. Şi dacă aveţi o vârstă "după ...", găsiţi un specialist calificat şi urmaţi sfaturile lui, în dependenţă de capacităţile financiare şi forţele dumneavoastră.

Nu consideraţi bătrâneţea un adversar
Bătrâneţea reprezintă o fază inevitabilă a vieţii, care are avantajele sale. Persoanele mai în vârstă, cu o atitudine pozitivă faţă de îmbătrânire trăiesc mai mult decât pesimiştii.
 
Всё про всё » Omul si Societatea » Sanatate » Prelungeste-ti viata urmind urmatoare sfaturi
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
 
Поиск
 

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  •  




    С любовью © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz