Воскресенье, 05.05.2024 ····· Время: 19:26
 
Тут может быть информер
Расширенное промо видео
Тут может быть информер
Оригинал :: Субтитры :: Озвучка
Тут может быть информер
Оригинал :: Субтитры :: Озвучка
Меню сайта
 

Статистика
 

 
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Всё про всё » Omul si Societatea » Copii » Primele 2 luni a copilului
Primele 2 luni a copilului
corinushДата: Пятница, 24.02.2012, 20:53 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 147
Репутация: 1
Статус: Offline
In cursul celei de a doua luni de viata, somnul si veghea se modifica. Somnul ocupa inca 17-18 ore dintr-o zi. Este mai adanc, dar si mai variabil. In timpul noptii, fazele de somn au tendinta de a se suda: sugarul doarme 5-6 ore fara intrerupere si renunta la o masa de peste noapte, uneori la ambele, in decurs de 2-3 saptamani.

La aceasta varsta trebuie facut mai mult pentru educatia somnului. Vocile obisnuite nu-l deranjeaza pe sugar. Pentru ca somnul de pranz al sugarului sa fie mai adanc este recomandat sa reduci lumina in camera. Perdelele sau chiar draperiile la geamuri vor fi de folos. In timpul noptii este recomandat sa stingi lumina in camera unde doarme sugarul. Nici un copil nu se naste cu teama de intuneric. In primele luni sugarul adoarme repede. Mai tarziu sta catva timp treaz, "vorbeste" singur si priveste in jur.

Starea de veghe devine mai neta, sugarul este mai activ, privirea mai vie. Chiar de la inceputul lunii a doua sugarul are doua sau trei perioade de veghe mai nete: una dimineata, una dupa-amiaza si una seara. Este bine ca in aceste perioade sa planifici baia, plimbarea sau alimentarea. Vorbeste cu bebelusul tau si canta-i intotdeauna atunci cand este treaz.
Temperatura ideala in camera bebelusului
Temperatura din camera sugarului trebuie sa fie cea potrivita si pentru restul casei. Se recomanda ziua temperaturi de 18-20°C, iar noaptea si mai putin (16-18°C), insa majoritatea familiilor tind sa-si tina locuinta la temperaturi mai ridicate (22-24°C).

Atat timp cat nu este excesiv de frig sau cald, sugarul se va adapta la temperatura care pare mai placuta adultilor. Trebuie sa stii insa ca sugarii dorm mai bine si isi dezvolta sistemul imunitar mai usor atunci cand sunt tinuti in camere nu excesiv de incalzite.
Scaunele si mictiunile (urinarile) la bebelus
Sugarul alimentat natural are un numar de scaune care variaza intre 1 si 5-6 pe zi.
In acest caz constipatia adevarata este rara, fapt pentru care, daca scaunele sunt mai reduse ca numar nu e necesar sa iei nici un fel de masuri, mai ales ca, dupa introducerea sucurilor de fructe, scaunele devin, in general, mai numeroase si mai moi. La sugarul alimentat artificial, scaunele sunt mai rare (1-3 pe zi), dar mai voluminoase.

Mictiunile sunt inca destul de numeroase, in jur de 10 in 24 de ore. Sugarul nu va fi schimbat de cate ori urineaza, ci numai inainte de masa. Fac exceptie sugarii care nu suporta sa stea uzi (se agita, nu dorm, plang) sau cei care sunt predispusi la eritem fesier (in general cei blonzi, cu pielea foarte fina si deschisa la culoare). Cei la care se folosesc scutece de unica folosinta nu mai prezinta agitatie sau eritem fesier.

Mictiunile sunt mai rare si in cantitate mai mica cand sugarul este prea gros imbracat, camera este prea incalzita sau in lunile de vara. Daca numarul de mictiuni scade sub 5 in 24 de ore, se vor da sugarului mai multe lichide.
Cresterea bebelusului la 2 luni
Cresterea bebelusului in greutate si in lungime este cea mai accelerata in lunile a 2-a si a 3-a de viata. In luna a 2-a sugarul creste cu circa 800-900 g/luna, respectiv 25-30 g/zi sau 175-210 g pe saptamana.

Nu te impacienta daca sugarul ia mai mult sau mai putin decat scrie in carti (750 g/luna). Fiecare sugar isi are ritmul sau de crestere; unii demareaza mai devreme, altii mai tarziu. Lungimea sugarului se mareste cu 3 cm in aceasta luna de viata .
Produse pentru bebelusi
Accesorii bebelusi
Scaune auto copii
Premergatoare
Scaun masa
Camere copii
Carucioare copii
Aparate aerosol
Imbracaminte baieti 0-6 luni
Imbracaminte fete 0-6 luni
Jucarii
Jucarii de exterior
Sisteme de supraveghere
Alimentatia bebelusului la 2 luni si orarul meselor
Nu exista o regula stricta in ce priveste orarul meselor. Fiecare sugar isi are ritmul si nevoile sale alimentare. Rolul mamei si este de a le dezvalui si de a adapta regimul. La 4-6 saptamani, cei mai multi dintre sugari s-au obisnuit cu orarul de 6 mese pe zi. Sugarul alaptat isi creste treptat cantitatea de supt (la o masa), sugand mai mult si mai viguros.
Multi sugari nu au inca un orar regulat al meselor. Intervalele dintre mese nu sunt in mod obligatoriu perfect egale, dar ar trebui sa apara o oarecare regularitate in ceea ce priveste orele de supt, cel putin dupa 5-6 saptamani.
 
Всё про всё » Omul si Societatea » Copii » Primele 2 luni a copilului
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
 
Поиск
 

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  •  




    С любовью © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz