Вторник, 07.05.2024 ····· Время: 13:07
 
Тут может быть информер
Расширенное промо видео
Тут может быть информер
Оригинал :: Субтитры :: Озвучка
Тут может быть информер
Оригинал :: Субтитры :: Озвучка
Меню сайта
 

Статистика
 

 
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Всё про всё » Omul si Societatea » Frumusete » Cura de slabire, mod de viata sanatos pentru silueta de vis (Cura de slabire, mod de viata sanatos pentru silueta de vis)
Cura de slabire, mod de viata sanatos pentru silueta de vis
corinushДата: Понедельник, 05.03.2012, 22:24 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 147
Репутация: 1
Статус: Offline


Sa slabesti fara a tine un regim strict este posibil cu conditia sa respecti cateva reguli de dieta pe care sa le transformi in obiceiuri zilnice.

1. Mananca la ore fixe
Respecta-ti ceasul biologic. Asta inseamna sa-ti fixezi niste ore pentru mese in functie de programul tau zilnic. Totul depinde de ora la care te trezesti.
- micul dejun trebuie sa fie unul bogat in grasimi.
- pranzul (la 4-6 ore de la micul dejun) trebuie sa fie bogat in proteine.
- o gustare (la 5 ore dupa pranz) bogata in zaharuri (fructe, de preferinta)
- cina numai si numai daca va e foame si cat mai saraca.

Fiecare isi poate adopta aceasta schema in functie de programul zilnic. Sau, de exemplu, daca intr-o zi, te trezesti foarte tarziu, poti lua un brunch foarte bogat, iar seara o cina usoara.

2. Nu te grabi la masa
Chiar daca esti cea mai ocupata persoana din lume, fa-ti timp sa mananci. Corpul nu resimte senzatia de satietate decat dupa 20 de minute. Asadar, asaza-te la masa, mesteca lent, savureaza alimentele. Asa digestia va fi usurata, iar portiile vor fi mai mici decat atunci cand infuleci.

3. Rontaie inteligent
Mi-e pofta de mor de.... De cate ori nu te-ai auzit spunand asta? Rontaitul e dusmanul numarul unu al siluetei tale. Daca intr-adevar nu te poti controla si simti ca mai ai putin si spargi o cofetarie, fa-ti un ceai sau o infuzie aromata. Se gasesc atatea combinatii de ceaiuri cu fructe si flori incat e imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau. La fel, un fruct sau un compot iti vor potoli pofta de ceva dulce.

<>4. Invata sa gasesti inlocuitori
Pentru a-ti tine greutatea sub control, trebuie sa afli mai intai care sunt alimentele cele mai bogate in calorii. De exemplu, poti inlocui vita cu pui, poti invata ca o pizza este preferabila unei portii de paste carbonara cu bacon, painea cu cereale celei albe etc. Nu uita nici ca niciun aliment nu ti-e dusman; de fapt, tot secretul sta in cantitate. Chiar si mezelurile, cu conditia sa nu mai consumi mai des de doua ori pe saptamana, isi pot gasi loc in farfuria ta.

5. Bucura-te de mancare
Hrana trebuie sa ramana o placere, iar mesele luate cu prietenii momente agreabile. Sa te stresezi pentru un fursec dupa ce l-ai mancat (e oricum prea tarziu odata ce l-ai inghitit) nu te ajuta. Doar iti strica restul zilei.

Daca simti ca azi ai intrecut masura, poti recupera maine reducand aportul caloric sau poti face o ora de sport. Important este sa nu vezi aceste masuri ca o pedeapsa, ci ca niste miscari firesti de echilibrare a stilului de viata.

6. Gateste acasa
Ai doua argumente puternice. In primul rand, daca gatesti tu insati, controlezi ceea ce mananci. Si in al doilea rand, pentru ca iti va permite sa te reconciliezi cu hrana si sa n-o mai vezi ca inamic. Nu uita sa te echipezi cu ustensile (mixere pentru piure, supe, blender, oala pentru gatit la aburi). Ce pregatesti tu insati va fi mult mai sanatos decat alimentele semi-preparate, adevarate bombe de zahar si sare.
 
Всё про всё » Omul si Societatea » Frumusete » Cura de slabire, mod de viata sanatos pentru silueta de vis (Cura de slabire, mod de viata sanatos pentru silueta de vis)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
 
Поиск
 

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  •  




    С любовью © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz